Köpvillkor

Köpvillkor 

Handla hos oss 

För att kunna handla mot faktura eller delbetalning behöver du ha ett svenskt personnummer. Våra priser inkluderar moms på 25%. 

Leveranstider - Fraktkostnader 

Alla order skickas med Posten, Dhl, Schenker som levererar till utlämningsställen eller med UPS som levererar oftast direkt hem till kunden.

 Det är olika leveranstider på olika artiklar. För barnvagnar gäller 1 - 5 veckors leveranstid. Leveranstiden kan stå närmare angiven på varje enskild barnvagns produktsida. Avisering sker via e-post när barnvagnen är på väg. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning och leveransförsening. 

Fraktkostnad: 

Du handlar alltid fraktfritt hos oss. Det tillkommer alltså inga extra avgifter, du betalar bara varans pris. 

Garanti 

12 månaders garanti från inköpsdatum. Tre års garanti för ursprungligt fel - fel som funnits vid köp. Garantin omfattar inte delar som utsätts för slitage såsom bromsar,slangar,däck, vajrar...Man ska inte pumpa däcken med en kompressor utan med en vanlig cykelpump. Normalt rekommenderas ett lufttryck på 1,5-2 kg i däcket beroende på modell. Garantin upphör att gälla om kunden själv försöker reparera en vara. Enligt konsumentköplagen så är det endast ursprungsköparen som har rätt att reklamera en vara. D.v.s. kvittot är knutet till en person och inte till varan.

Förlossningsgaranti 

Vi har förlossningsgaranti på våra barnvagnar, upp till 14 dagar efter förlossning. Det innebär att du har rätt att returnera barnvagnen om något går snett med graviditeten eller förlossningen. Vid tillämpande av förlossningsgaranti ska vagnen vara oanvänd och vi behöver ett läkarintyg. Vagnen ska returneras i originalförpackning. 

Ångerrätt 

Barnvagnarna tillverkas efter beställning och kan inte avbeställas. Vid köp via Internet gäller 14 dagars ångerrätt. Ångerfristen börjar löpa dagen efter konsumenten tagit emot varan. När konsumenten har ångrat köpet ska varan skickas tillbaka  inom 14 dagar från den dag konsumenten ångrar sitt köp. Efter det att du har skickat tillbaka varan betalar vi snarast tillbaka det du har betalat. Returportot för varan betalar du. Vi kan tyvärr inte lösa ut paket skickade mot postförskott eller efterkrav. Kopian på faktura ska följa med.  Återbetalning sker enbart då varorna returneras i oskadat originalemballage och i helt oanvänt skick. Innan du skickar tillbaka en produkt måste du alltid kontakta oss först för att få ett Returnummer (RN). Du bör skicka returen så snart du fått ett RN. Alla försändelser skickas enklast som paket till vårt lager. Använd en tjänst avsedd för leverans till företag, så paketet inte går till ett ombud. Observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans. Ångerrätten gäller inte på produkter som tillverkas på beställning, exklusivt för dig.

Alla returer/reklamationer skickas till:

Barnvagnar Webbutik/Fortune International AB

Gullbackegatan 13

212 30 Malmö

Återbetalning

Återbetalning för en returnerad vara betalas tillbaka genom Klarna. Om du har frågor kring återbetalning vänligen kontakta Klarna på telefon 08-120 120 10.

Reklamationer 

Naturligtvis kan du reklamera en produkt som är skadad eller defekt. Om din vara skulle gå sönder kontaktar du oss. De flesta reklamationer är enkla att åtgärda genom att vi skickar reservdelar. Kontakta oss alltid innan eventuell verkstad anlitas, vi kan tyvärr inte ersätta utgifter som inte godkänts av oss i förhand. Garantin omfattar inte slangar, däck, vajrar, slitage samt delar som normalt ingår i underhållsservice. Vobblande däck förekommer ofta på barnvagnar med lufthjul ( ingår inte i garantin) men man kan lätt rätta till det. Det löser man genom att tömma ur däcken och sen massera däcket runt om tills det sitter bra och sen fylla dom jämnt igen. Tillverkargarantin får inte överlåtas och kan därför endast åberopas av produktens första ägare. Innan du skickar tillbaka en produkt måste du alltid kontakta oss först för att få ett Returnummer (RN). Det är konsumenten som enligt Konsumentköplagen ansvarar för att packa varan så att den inte skadas under transporten. Ett RN är giltigt i 14 dagar från att det tilldelats. Du bör alltså skicka returen så snart du fått ett RN, men senast inom 14 dagar. Anmärkning på leverans och /eller faktura skall göras inom 5 dagar från fakturadatum. 

Alla returer/reklamationer skickas till: 

Barnvagnar Webbutik/Fortune International AB

Gullbackegatan 13

212 30 Malmö

Transportskador och saknat gods 

Som godsmottagare är det ditt ansvar att kontrollera att godset är helt och att antalet kolli stämmer. Transportskadat och saknat gods samt eventuella avvikelser skall omgående och utan dröjsmål /senast 3 dagar efter mottagandet/ rapporteras till transportbolaget och till oss. Detta för att vi skall kunna skicka ut ny vara samt uppmärksamma speditören om detta. 

Betalningssätt

Faktura 14-dagar

Hos oss kan du handla via Klarna Faktura och betala efter leverans! Fördelen med att välja Klarna Faktura som betalsätt är att du får hem dina varor och kan prova eller känna efter innan du betalar. Du har 14 dagar på dig att betala. Vid faktura görs alltid en kreditkontroll. Leverans sker endast till folkbokförd adress. 

Delbetalning 

Genom ett samarbete med Klarna AB kan vi erbjuda dig möjligheten att dela upp din betalning. Fördelen med att välja Klarna Delbetalning som betalsätt är att du får hem dina varor och kan prova eller känna efter innan du betalar. Det finns flera alternativ att välja på och du väljer själv det mest passande. Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela kvarvarande skulden. Du gör din ansökan om delbetalning i kassan i samband med ditt köp. I kassan väljer du betalningsalternativet ”dela upp betalningen” och önskad typ av delbetalning. Du får genast besked om din ansökan beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka till kassan och välja ett annat betalningssätt. Klarna AB kommer skicka ett kontoavtal hem till dig. Kontrollera att uppgifterna stämmer och signera avtalet och returnera det i bifogat svarskuvert. Observera att leverans endast sker till folkbokförd adress. Din ansökan kommer föranleda en sedvanlig kreditprövning vilket innebär att Klarna AB inhämtar en kreditupplysning. 

Klicka in här för att läsa mer om Klarnas köpvillkor.

Klarna Konto

Med Klarnas konto samlas dina köp under en månad på en faktura som kommer i slutet av följande månad. Läs mer här. 

Betalning via bank/kreditkort 

Vi accepterar betal- och kreditkort från Visa, MasterCard, Maestro och American Express. Ingen extra kortavgift tillkommer. Våra kreditkortsbetalningar hanteras av vår betalningspartner Klarna.

Ej uthämtad vara

Vänligen observera: För ej utlösta varor debiterar vi kunden för tur och retur fraktkostnaden - ca.995 kr per paket för ej utlöst barnvagn.

Personuppgifter 

I samband med din registrering och/eller beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. Dina uppgifter – såsom namn, e-postadress, adress, telefonnummer – finns tryggt förvarade i vårt ordersystem, och lagras där i upp till max fem år efter senast avslutade uppdrag/beställning. Detta för att på smidigast möjliga sätt kunna fullfölja framtida beställningar och besvara eventuella frågor angående tidigare beställningar. 

Den 25 maj 2018 började GDPR att gälla (General Data Protection Regulation). Det är en lag som ersätter den tidigare personuppgiftslagen (PUL), med högre krav på hur personuppgifter får behandlas. Allt för din trygghet och säkerhet. Du som kund hos oss har rätt att få den information som vi har registrerat på dig. Om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice på info@barnvagnar-webbutik.com . Informationen du lämnar om dig själv används endast internt. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. 

Købsbetingelser Danmark. 

 Alle priser er inklusive moms. Vi leverer 1 års garanti mod produktionsfejl på alle vores produkter. Levering til privatpersoner med dansk postadresse sker med UPS. 

Informasjon ved norske bestillinger.  

 Vi selger ikke til Norge.


Produktinformation 

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna websida samt slutförsäljning av produkter samt att varor kan utgå ur sortimentet och har då rättighet att annullera order som vi inte kan leverera. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Ett exempel på detta är färgfiltrering. Detta är ett verktyg med syftet att förenkla produktnavigeringen för våra kunder. En del färger under filtreringsfunktionen kan ligga på gränsen till andra färger. 

Veckans Deal 

Veckans Deal är en sida som innehåller barnvagnar som har ett sänkt pris. Sidan uppdateras varje vecka med nya barnvagnar, barnvagnsmodeller och/eller barnvagnsfärger. Detta sker oftast på måndagar. Veckans Deal kan komma att ersättas med andra erbjudanden eller kampanjer under en viss tid - även detta sker oftast på måndagar. När detta sker ändras sidan och reflekterar det nya temat istället som då blir aktuellt. För att göra det smidigt och samtidigt undvika felmeddelanden för våra besökare, styr vi temporärt om trafik som hade gått till Veckans Deal till det nya temat istället, och tvärt om då ett tema utgår och Veckans Deal börjar gälla igen.

Under "Veckans Deal" hittar ni information kring tidsperioder då olika teman är aktuella. Här hittar ni även information kring vilka produkter som ingår i temat, prissänkningar, och när dessa byts ut och på vilket sätt.

Force Majeure 

Barnvagnar Webbutik är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof.


Sidan uppdaterades senast 2021-02-08.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.