INTEGRITETSPOLICY OCH COOKIES

INTEGRITETSPOLICY

På Barnvagnar Webbutik värnar vi om din personliga integritet och vi eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Barnvagnar Webbutik använder dina personuppgifter för att kunna tillhandhålla dig våra tjänster och produkter. Barnvagnar Webbutik kan även komma att överlåta dina personuppgifter till en tredje part i marknadsföringssyften på vår beställning, men endast efter ditt samtycke till detta.

Hos oss kan du vara trygg med att vi aldrig säljer, byter eller delar personuppgifter med andra företag, organisationer eller privatpersoner utan ditt samtycke. Vårt syfte med att samla in och spara dina personuppgifter är för att både kunna ge dig en optimal kundupplevelse, men även för att uppfylla Barnvagnar Webbutiks plikt att följa lagstadgade krav, så som bokföringslagen.

Denna policy förklarar hur vi använder information om dig som konsument. Den beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande. Du är alltid välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor på: info@barnvagnar-webbutik.com eller 0708-550283. 

HUR SKYDDAS PERSONUPPGIFTERNA?

Barnvagnar Webbutik har vidtagit alla nödvändiga säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter och du kan känna dig trygg när du lämnar personuppgifter till oss. Vi hindrar otillbörlig åtkomst, spridning och förändring, bl.a. genom att spara personuppgifter i databaser som är skyddade. När du utför en beställning på Barnvagnar Webbutik skickas nödvändiga personuppgifter till vår samarbetspartner Klarna som hanterar våra betallösningar i krypterad form. All kortinformation vid kortköp skickas i krypterad form. Denna information överförs genom en säker anslutning och kan inte läsas av utomstående. Vårt betalningsombud bearbetar dina kortuppgifter i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS. När du betalar med kort förbehåller vi oss rätten att utföra en identitetskontroll.

Lagringstid för personuppgifter

Lagringstiderna undertill gäller för vårt säkra system där en automatisk rensning av personlig data är schemalagd i syfte att inte bevara personuppgifter i längre tid än vad som är nödvändigt. Personuppgifter som krävs för att fullgöra Barnvagnar Webbutiks rättsliga förpliktelser, t.ex. bokföringslagen, har en lagringstid som är i enlighet med lagstadgade krav.

  • Lagrandet av ordrar och orderdokument: 36 månader.
  • Lagrandet av produktomdömen: 36 månader.
  • Lagrandet av kundinformation: 36 månader.
  • Lagrandet av rabattkoder: 36 månader.
  • Lagrandet av produktbevakningar: 36 månader.
  • Lagrandet av sparade och övergivna kundvagnar: 36 månader.

HUR BEHANDLAR BARNVAGNAR WEBBUTIK PERSONUPPGIFTER?

När du handlar hos oss på Barnvagnar Webbutik anger du personuppgifter som namn, adress, mejladress och telefonnummer. Dessa uppgifter behöver vi för att kunna hantera din beställning och leverera den korrekt till dig. Vi behöver också uppgifterna för att kunna ge service via kundtjänst till exempel vid hantering av reklamations- och garantiärenden. Vissa personuppgifter lämnas till de företag vi samarbetar med för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden enligt köpeavtalet, till exempel vad gäller avisering av paket och kontakter rörande leverans. Vi hanterar aldrig personnummer, då betallösningen ligger hos Klarna som är en extern part.

Barnvagnar Webbutik kan låta en tredje part använda dina personuppgifter i marknadsföringssyften på vår beställning, för att marknadsföra våra produkter och tjänster. Däremot låter vi aldrig en tredje part använda dina personuppgifter i syfte att bedriva egen marknadsföring gentemot dig.

Barnvagnar Webbutik kan komma att lämna ut personuppgifter till samarbetspartners för att uppfylla våra skyldigheter och de ändamål som nämns på denna sida. Våra samarbetspartners är:

UPS, DHL, PostNord, Unifaun, Klarna, Starweb, Google, Facebook, Kelkoo, ShareThis, P.P.H.U. WITPOL II "Baby Group", FORBABY, P.P.U.H. "PRZEMKO", EL-Jot, Emjot, CAMARELO, Jedo, Krasnal, Maked, Roan, Tako, Hauck.

VILKA RÄTTIGHETER HAR JAG SOM KONSUMENT?

Du kan alltid kontakta oss om du vill bli informerad om vilka personuppgifter vi sparar om dig. Om uppgifterna skulle visa sig vara felaktiga, ofullständiga eller på annat sätt irrelevanta, åligger det oss att rätta till felet. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke och begära att vi ska radera dina uppgifter. Dina personuppgifter kan tas bort om de inte längre är nödvändiga för de ändamål de samlades in för. Vid ett lagstadgat krav på lagring av dina personuppgifter, till exempel bokföringslagen, eller när det finns andra legitima skäl som obetalda skulder till Barnvagnar Webbutik, kan dina personuppgifter inte raderas. 

Tänk på att ifall vi mottar en begäran om registerutdrag kan vi komma att fråga om ytterligare uppgifter för att säkerställa att informationen lämnas till rätt person. 

All kommunikation och samtliga åtgärder som vi på Barnvagnar Webbutik vidtar på egen hand med anledning av dina rättigheter tillhandahålls kostnadsfritt. Vi förbehåller oss dock rätten att ta ut en avgift som täcker de administrativa kostnader som vi eventuellt blir ålagda med anledning av att våra samarbetspartners behöver kopplas in.

EVENTUELLA KLAGOMÅL

Du har rätt att ange eventuella klagomål angående behandlingen av dina personuppgifter till Datainspektionen.


Cookies

Barnvagnar Webbutik använder cookies. Cookies är textfiler som lagras i en webbläsare eller dator när en besökare går in på en webbsida, och används för att följa hur en besökare rör sig runt på en webbplats. Det finns två olika typer av cookies. En permanent (fast) cookie och en sessionscookie. En sessionscookie försvinner då du stänger ner din webbläsare, och används för att känna igen dig som är inne på vår webbplats. Den används bland annat för att hålla reda på vad som ligger i varukorgen, eller när du är inloggad – så att du inte loggas ut om du navigerar till en ny sida. Sessionscookies används också för att se var du är aktiv på webbplatsen. Fasta cookies används för att spara personliga inställningar så att du inte behöver göra om val varje gång då du besöker vår webbplats. De används också för att registrera statistiken över hur användningen sker, för att känna igen en besökare, och för att vi ska kunna optimera informationen som du får vid besök på webbplatsen eller vid marknadsföring. På så sätt görs till exempel din personliga upplevelse mer relevant.

Vi analyserar informationen som vi får från cookies om produkterna du köper, hur du navigerar på webbplatsen och teknisk data. Ett exempel på detta är vilken enhet eller webbläsare du använder när du tar dig runt på barnvagnar-webbutik.com.

Hur du blockerar cookies

Du kan givetvis välja att inte använda cookies. Det kommer leda till att en del funktioner inte fungerar som de ska eller begränsas. Du stänger av cookies genom inställningarna som finns i din webbläsare manuellt. Du kan titta i dokumentationen av din webbläsare om hur du går tillväga för att blockera cookies. Cookies kan du radera när som helst från din webbläsare eller dator. Du kan granska vilka cookies som har lagrats och radera dessa i många webbläsare. I dokumentationen av din webbläsare finner du mer information.

Hur cookies används

Barnvagnar Webbutik använder tredjepartscookies för webbanalys- och marknadsföringstjänster som Google Analytics, Google Ads och Facebook Pixel. Barnvagnar Webbutik sammarbetar även med Kelkoo för marknadsföringssyften. Det hjälper oss att analysera statistik, beteenden, antalet besökare, och var dessa finns på webbplatsen. Barnvagnar Webbutik använder även förstapartscookies för att säkerställa att nödvändiga funktioner fungerar korrekt. Informationen från cookies används för att förbättra relevans vid marknadsföring med Google Ads. Det finns strikta krav på dataskydd som ställs av analystjänsterna som används. Vi kan inte ta reda på ditt namn eller adress genom cookies och vi använder endast cookies för att kunna förstå och ge dig en bättre upplevelse. Genom att analysera informationen kan vi skapa en bättre förståelse över beteenden och marknadsföring. Med hjälp av cookies kan vi erbjuda bättre funktioner som bidrar till en bättre utveckling och upplevelse för våra besökare. Vi använder även tredjepartscookies från ShareThis, som tillåter våra användare att dela produkter på sociala medier. Cookies från ShareThis kan även komma att samla in statistik kring användarens delningsbeteenden. Cookies från Osano används för cookieshanteringen av användare - cookies som kommer att användas för en användare baseras på användarens val som bestäms i cookies-rutan som dyker upp vid besök av vår webbplats.

Information om hur Google använder cookies finner ni här.

Information om hur Facebook använder cookies finner ni här.

Information om hur Kelkoo använder cookies finner ni här.

Information om hur ShareThis använder cookies finner ni här.

Information om hur Osano använder cookies finner ni här.

Information om hur Klarna använder cookies finner ni här.

Information om cookies som används på Barnvagnar Webbutik

Google

Namn: _ga, _gac, _gat, _gid.
Beskrivning: Används för analys- och marknadsföringssyften. Dessa cookies kan spåra användarens beteenden på webbplatsen och registrera annonsinteraktioner för förbättringssyften.
Lagringstid:  _ga sparas i 2 år, _gid sparas i 24 timmar, _gat sparas i 1 minut, _gid sparas i 2 år.

Facebook

Namn: _fbp, _fbc.
Beskrivning: Dessa cookies hjälper till att leverera vår annonsering till personer som redan har besökt vår webbplats när de är på Facebook eller en digital plattform som drivs av Facebook Advertising.
Lagringstid: Sparas i 2 år.

ShareThis

Namn: __atrfs, __atssc, __atuvc, __atuvs.
Beskrivning: Används för att tillåta användare att dela produkter på sociala medier. Dessa cookies kan även komma att samla in statistik kring delningsbeteenden.

Osano

Namn: messagesUtk, osano_consentmanager, osano_consentmanager_expdate, osano_consentmanager_uuid, osano-country-code, osano-gdpr-applies, euconsent, swssid, usprivacy.
Beskrivning: Används för cookieshanteringen av användare. Cookies som kommer att användas för en användare baseras på användarens val som bestäms i cookies-rutan som dyker upp vid besök av vår webbplats.

Klarna

Namn: klarna-shopping-browser-session-id
Beskrivning: Används för att lagra sessioner för att smidigt hantera betallösningar och beställningar av besökare. 


Barnvagnar Webbutik visar filmer genom webbplatsen Youtube. Youtube ägs av Google. Information kring Googles användning av cookies finns nedanför:



Redigeringar på denna sida

Besök denna sida med jämna mellanrum för att hålla dig medveten om eventuella förändringar kring integritetspolicy och cookies. Informationen på denna sida kan komma att uppdateras då och då. Om vi redigerar informationen på denna sida kommer uppdateringarna att vara synliga under samma URL. Vid eventuella redigeringar av denna sida kommer datum för redigeringen att anges. Information kring ändringen kommer att publiceras på startsidan.


Våra kontaktuppgifter

Fortune International AB

212 30 Malmö

Sverige

Telefon: 0708 55 02 83

E-post: info@barnvagnar-webbutik.com

Företagsregister: Bolagsverket

Organisationsnummer: 559067-4460

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.